Mørkevandring med kunstner/dokumentargruppen Myrkr

18. September 2020 kl. 20:30

Arrangører: Syddjurs Biblioteker, Kulturhotellet i Rønde og Nationalpark Mols Bjerge

Kom på mørkevandring med MYRKRs lydcollager i ørerne. Oplev hvordan steder, som du tror, du kender godt, forandrer sig i mørket. Hvordan påvirker mørket dig, når du bliver guidet af mørke-aktivister og lys-entusiaster? Få nye perspektiver på mørket fra en arkitekt, en forstkandidat, en jordemoder, en forkæmper mod lysforurening, en shaman og en blind musiker. Ordene om mørke smelter sammen med IKI’s nordiske korsang. Lydcollagerne fylder dine hovedtelefoner, mens MYRKR viser vejen rundt på kendte (og måske ukendte) steder i mørket.

Mørke

Her i Norden er mørket en naturlig og uundgåelig del af hverdagslivet. Før det elektriske lys erstattede det kostbare gas, stearin og petroleum både i hjemmene og i det offentlige rum, var naturens lys og mørke med til at definere, hvornår vi arbejdede, hvornår vi sov, og hvordan vi var sammen. Tidligere var lyset og mørket jævnbyrdige og havde begge væsentlig betydning og værdi for det levede liv. Mørket var den naturlige, rolige afslutning på en aktiv dag. I dag har det elektriske lys vundet så meget frem, at det er svært at finde mørke selv i vinterhalvåret her i Danmark. MYRKR er interesserede i den anledning, som mørket giver til at lade synet slappe af, vende blikket indad og lade roen komme til en. I dag er det sjældent, at vi oplever det fuldkomne mørke og får mulighed for, at mærke efter, hvad mørket egentlig gør ved os. Det vil vi med vores undersøgelser og værker være med til at ændre på.

MYRKR

MYRKR undersøger og udforsker naturens fænomener i et spændingsfelt mellem kunst, videnskab, magi og hverdagserfaringer. Naturen er genstanden vi undersøger og samtidigt rammen og scenen, som undersøgelserne opleves i.

Med vidt forskellige udgangspunkter og fagligheder er vi i MYRKR opstået med udgangspunkt i en fælles fascination af mørket i Norden og de mørketraditioner, som er en del af vores historie. Senere har vi udvidet vores horisont og beskæftiger os med naturen i bred forstand. Vi skaber rum til ro, refleksion, sanselighed og fordybelse. Vi udforsker og fortolker gamle, nordiske traditioner, ritualer og den visdom om naturen, som vores nordiske forfædre var så fortrolige med.

Vi ser og undersøger altid naturen i mange forskellige perspektiver. Når vi undersøger fx mørket eller skoven undersøger vi både den historiske kontekst,  fænomenets naturvidenskabelige aspekter, fænomenets rolle i samfundet, ånden og dets rolle i kunstnerisk sammenhæng.

MYRKR består af radiodokumentarist Sara Troense, iscenesætter Alaya Riefensthal og musiker Jullie Hjetland.

Arrangør: Nationalpark Mols Bjerge

Billetter til Mørkevandring med kunstner/dokumentargruppen Myrkr
18. September 2020

Der er pt. solgt 3 billetter og 47 billetter til rådighed.
Billettype Pris   Antal
Mørkevandring DKK 100,-
+ gebyr DKK 1,-
Læg i kurv

Mørkevandring med kunstner/dokumentargruppen Myrkr

18. September 2020 kl. 20:30

Mørke

MYRKR

Arrangør: Nationalpark Mols Bjerge

Kulturhotellet i Rønde
Hovedgaden 10, 8410 Rønde

Google Map
Copyright © 2011 - 2020 YourTicket.dk. All rights reserved.
Kontakt arrangør

Kontakt arrangør

Beskeden er sendt!
Navn (Valgfrit)

E-mailadresse

Hvad kan jeg hjælpe dig med?